Flen

Finn två fel i Flen, eller vänta det finns inga fel i Flen förutom de lingvistiska felen när man omvandlar Flen till fel. I Flen finns det bara rätt saker att göra och se.

Flens geografiska läge

smacap_Bright

Flen ligger ungefär fyra mil sydväst om Strängnäs, vilket gör att det är ytterligare en bit att färdas därifrån om man vill ta sig till civilisationen i Stockholm. Flen har ungefär 6000 människor boendes i tätorten, att jämföra med Katrineholm som är närmsta lite större tätort med sina 24 000 invånare.

Vad kan man se i Flen?

Flens järnvägsstation är ganska pittoresk och förekommer på en hel del inhemska vykort från orten. Det finns också ett antal gator att gå på.

Hans Gedda

Den utan konkurrens mest kända personen från lilla Flen är fotografen Hans Gedda. Han har vunnit ett antal fina priser och blivit titulerad årets fotograf i bland annat Sverige. Han har fotograferat många kändisar såsom Nelson Mandela, Olof Palme, Jimi Hendrix, Andy Warhol, Carl XVI Gustaf (vår nuvarande konung), Monica Zetterlund, Margaretha Krook med flera.

Det förefaller helt naturligt för profilen Gedda att ta bilder som fångar personens personlighet på ett naturligt sätt. Ofta tas bilderna när personen inte försöker göra sig till lags utan bilden tas när det verkar som kändisen har glömt bort tid och rum för en stund.

Järnvägsknutpunkt

I Flen finns en viktig järnvägsknutpunkt, som är bra att känna till om man vill resa i vårt avlånga land med tåg. Med tåg kan man förstås åka till Stockholm, Göteborg eller Malmö, vilket är smidigt och går undan.

Bostadspriserna i Flen

Det är lite omständligt att pendla till Stockholm från Flen, men det förekommer. Dock är bostadspriserna inte lika höga i Flen jämfört med vad de är i Strängnäs. Strängnäs är helt enkelt närmare storstaden och får bära skulden av de högre bostadspriserna på sitt sätt.