Vad som gör Åkers Bergslag till en perfekt utflykt en dag

Det är alltid kul att besöka Åkers Bergslag en fin sommardag eller varför inte en klar vinterdag. Till Åkers Bergslag åker man från Stockholm snabbast med buss eller bil via väg E20 västerut genom Södertälje och för att sedan ta av vid Åkers Styckebruk. Där kan man parkera bilen och packa upp cyklarna eller vandringskängorna eller vad det nu må vara.

Skridskoåkning på vintern

För att bli en Peter Forsberg eller en Wayne Gretzky behöver man träna varje dag gärna i flera timmar, och därför är skridskoåkningen på Åkers Bergslags sjöar endast lämpade för nöjesåkning med långfärdsskridskor.

Det som är så härligt med att åka skridskor är att man gör det på sina villkor. Man bestämmer själv hur fort man vill åka och vilka piruetter eller rörelser man vill utföra.

Var alltid flera (gärna mer än 3 personer) och ha dobbar och annan utrustning på er ifall ni skulle hamna i plurret. Det är bra att ha mobiltelefonen i vattentäta plastpåsar. Ring alltid SOS ifall ni stöter på minsta problem under en eventuell räddningsaktion.

Vandring på sommaren

Att vandra är väldigt befriande och man får mycket tid över till att tänka på annat. Man kan samtidigt ha massor med tid över för rekreation, något som är viktigare än någonsin i dagens jäktade samhälle.

Att vandra är helt gratis om man bortser från resorna från och till startplatsen, samt kläderna och vandringskängorna. Att gå i joggingskor kan tyckas skönt, men ett par rejäla vandringskängor är att föredra när terrängen skiftar och vädret också.

Hur många besökare kan Åkers Bergslag ta per dag?

Massor med människor. Kan Göteborgsvarvet ta uppåt 50 000 människor per dag så kan Åkers Bergslag ta tio gånger så mycket minst. Sverige är verkligen lyckligt lottat att ha den här fantastiska arealen med sin stora potential. Drömmar kan infrias i Åkers Bergslag, och tankar kan spira.